Menu
Nasze menu

W naszej kuchni używamy tylko świeżych, naturalnych, najwyższej jakości produktów oraz przypraw. Nie stosujemy żadnych sztucznych polepszaczy smaku czy substancji konserwujących. Wszystkie makarony, kluski i pierogi robimy własnoręcznie w naszej kuchni.

Bardzo dbamy o najwyższą jakość serwowanych dań, które są przygotowywane bezpośrednio przed podaniem. Gotują dla Państwa doświadczeni kucharze pod dowództwem szefa kuchni Adama Bieńka.

Życzymy smacznego.

Piątkowy LUNCH:
- Krem z zielonego groszku z prażonymi orzechami;
- Grillowany morszczuk z sosem szparagowym podany na smażonym pęczaku z mini marchewką;
- Jogurtowe pancakes ze świeżymi truskawkami i miodem akacjowym.
Zapraszamy
... Zobacz więcejZwiń

Piątkowy LUNCH:
- Krem z zielonego groszku z prażonymi orzechami;
- Grillowany morszczuk z sosem szparagowym podany na smażonym pęczaku z mini marchewką;
- Jogurtowe pancakes ze świeżymi truskawkami i miodem akacjowym.
Zapraszamy

 

Piątkowy LUNCH:
- Krem z zielonego groszku z prażonymi orzechami;
- Grillowany morszczuk z sosem szparagowym podany na smażonym pęczaku z mini marchewką;
- Jogurtowe pancakes ze świeżymi truskawkami i miodem akacjowym.
Zapraszamy
... Zobacz więcejZwiń

Piątkowy LUNCH:
- Krem z zielonego groszku z prażonymi orzechami;
- Grillowany morszczuk z sosem szparagowym podany na smażonym pęczaku z mini marchewką;
- Jogurtowe pancakes ze świeżymi truskawkami i miodem akacjowym.
Zapraszamy

Luty 14, 10:56

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Zupa pomidorowa z ryżem;
- Mielone kotlety drobiowo-wieprzowe z ziemniakami z pieca i surówką z marchewki i chrzanu;
- Naleśniki z musem z ciecierzycy i suszonych pomidorów.

Przygotowaliśmy również specjalne menu walentynkowe:
- Krem z zielonego groszku z pianką krewetkową;
- Krewetki w sosie winno-maślanym ze szpinakiem i pomidorkami cherry;
- Duet białych i zielonych szparagów podany z sałatką z kozim serem;
- Mule "po marynarsku" - białe wino, czosnek, cebula, natka, koper, cytryna;
- Delikatne udo kacze z sosem rumowo-śliwkowym podane z pieczonym jabłkiem oraz terriną z kaszy gryczanej, orzechów włoskich i żurawiny;
- Domowe szpinakowe tagliatelle z owocami morza;
A na deser:
- Aromatyczna Gruszka gotowana w czerwonym winie z miodem i domową czekoladą;
- Waniliowa Panna Cotta z musem truskawkowo-malinowym.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Zupa pomidorowa z ryżem;
- Mielone kotlety drobiowo-wieprzowe z ziemniakami z pieca i surówką z marchewki i chrzanu;
- Naleśniki z musem z ciecierzycy i suszonych pomidorów.

Przygotowaliśmy również specjalne menu walentynkowe:
- Krem z zielonego groszku z pianką krewetkową;
- Krewetki w sosie winno-maślanym ze szpinakiem i pomidorkami cherry;
- Duet białych i zielonych szparagów podany z sałatką z kozim serem;
- Mule po marynarsku - białe wino, czosnek, cebula, natka, koper, cytryna;
- Delikatne udo kacze z sosem rumowo-śliwkowym podane z pieczonym jabłkiem oraz terriną z kaszy gryczanej, orzechów włoskich i żurawiny;
- Domowe szpinakowe tagliatelle z owocami morza;
A na deser:
- Aromatyczna Gruszka gotowana w czerwonym winie z miodem i domową czekoladą;
- Waniliowa Panna Cotta z musem truskawkowo-malinowym.
Zapraszamy.Image attachment

Nasz środowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa;
- Pieczone udziki kurczaka w sosie własnym z ryżem i surówką z czerwonej kapusty;
- Tagliatelle z ciecierzycą i suszonymi pomidorami.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Nasz środowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa;
- Pieczone udziki kurczaka w sosie własnym z ryżem i surówką z czerwonej kapusty;
- Tagliatelle z ciecierzycą i suszonymi pomidorami.
Zapraszamy.

Dzień dobry,
Oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Zupa ze słodkiej kapusty z wędzonym boczkiem i świeżym koperkiem;
- Długo pieczona karkówka w sosie myśliwskim podana z puree ziemniaczanym i zasmażanymi burakami;
- Kluski śląskie w sosie z suszonych pomidorów z pieczonym brokułem i ciecierzycą.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Zupa ze słodkiej kapusty z wędzonym boczkiem i świeżym koperkiem;
- Długo pieczona karkówka w sosie myśliwskim podana z puree ziemniaczanym i zasmażanymi burakami;
- Kluski śląskie w sosie z suszonych pomidorów z pieczonym brokułem i ciecierzycą.
Zapraszamy.

Dzień dobry,
Oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa z żółtej soczewicy z ryżem i zielonym groszkiem;
- Grillowane fileciki z piersi indyka z sosem z pieczonej papryki podane z kaszą gryczaną, brokułem i selerem z pieca;
- Pieczone kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i świeżymi sałatami.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa z żółtej soczewicy z ryżem i zielonym groszkiem;
- Grillowane fileciki z piersi indyka z sosem z pieczonej papryki podane z kaszą gryczaną, brokułem i selerem z pieca;
- Pieczone kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i świeżymi sałatami.
Zapraszamy.

Dzień dobry,
oto nasze specjalne propozycje na weekend:
- Staropolski żurek z jajkiem na wędzonce;
- Krem z pieczonej marchewki z czarnuszką:
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami na puree z batatów z sosem lazurowym i świeżymi sałatami;
- Udo kacze w glazurze śliwkowej podane na palonej kaszy gryczanej z warzywami z patelni;
- Domowe tagliatelle szpinakowe z krewetkami na oliwie z oliwek.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasze specjalne propozycje na weekend:
- Staropolski żurek z jajkiem na wędzonce;
- Krem z pieczonej marchewki z czarnuszką:
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami na puree z batatów z sosem lazurowym i świeżymi sałatami;
- Udo kacze w glazurze śliwkowej podane na palonej kaszy gryczanej z warzywami z patelni;
- Domowe tagliatelle szpinakowe z krewetkami na oliwie z oliwek.
Zapraszamy.

Dzień dobry,
Oto nasz piątkowy LUNCH:
- Zupa pieczarkowa;
- Mosczuk w sosie cytrynowym z ryżem i surówką z kiszonej kapusty;
- Domowe tagliatelle na oliwie z chili, czosnkiem, cukinią oraz pomidorkami cherry.
Zapraszamy
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Oto nasz piątkowy LUNCH:
- Zupa pieczarkowa;
- Mosczuk w sosie cytrynowym z ryżem i surówką z kiszonej kapusty;
- Domowe tagliatelle na oliwie z chili, czosnkiem, cukinią oraz pomidorkami cherry.
Zapraszamy

Dzień dobry,
Oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Orientalny rosół z grillowanym kurczakiem, lanymi kluskami i jajkiem na twardo;
- Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym podana ze świeżymi sałatami i sosem pomidorowym;
- Tarta z brokułami i serem feta podana z domowymi piklami i sosem serowym.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Orientalny rosół z grillowanym kurczakiem, lanymi kluskami i jajkiem na twardo;
- Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym podana ze świeżymi sałatami i sosem pomidorowym;
- Tarta z brokułami i serem feta podana z domowymi piklami i sosem serowym.
Zapraszamy.