Aktualności / wydarzenia
Aktualności / wydarzenia

Dzień dobry,
oto nasze specjalne propozycje na weekend:
- Zupa meksykańska z wołowiną;
- Zupa z czerwonej soczewicy z selerem naciowym i pomidorami;
- Klasyczny de volaille z puree ziemniaczanym z surówką z pora i jabłka;
- Grillowana polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonymi pomidorami z sosem z gorgonzoli i białej czekolady podana z pieczonymi ziemniakami i karmelizowaną marchewką;
- Pieczony królik z jabłkami i białą cebulą podany z domową konfiturą z czerwonej porzeczki, kaszą pęczak i sałatką z pomidora.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasze specjalne propozycje na weekend:
- Zupa meksykańska z wołowiną;
- Zupa z czerwonej soczewicy z selerem naciowym i pomidorami;
- Klasyczny de volaille z puree ziemniaczanym z surówką z pora i jabłka;
- Grillowana polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonymi pomidorami z sosem z gorgonzoli i białej czekolady podana z pieczonymi ziemniakami i karmelizowaną marchewką;
- Pieczony królik z jabłkami i białą cebulą podany z domową konfiturą z czerwonej porzeczki, kaszą pęczak i sałatką z pomidora.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Dzień dobry,
Piątkowy ZegarMISTRZOWSKI LUNCH wygląda następująco:
- Krem z selera z prażonymi orzechami;
- Morszczuk smażony w mące kukurydzianej z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami z patelni;
- Pierogi z ozorkami wołowymi i smażonymi na maśle pieczarkami.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Piątkowy ZegarMISTRZOWSKI LUNCH wygląda następująco:
- Krem z selera z prażonymi orzechami;
- Morszczuk smażony w mące kukurydzianej z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami z patelni;
- Pierogi z ozorkami wołowymi i smażonymi na maśle pieczarkami.
Zapraszamy.

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa z kwaśną śmietaną i koperkiem;
- Udziki drobiowe duszone w kremowym sosie z dynią i marchewką podane z białym ryżem;
- Kotlety pieczarkowe z sosem koperkowym i sałatką z cykorii.
Zapraszamy

(zdjęcie przykładowego dania z udzików naszego autorstwa)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa z kwaśną śmietaną i koperkiem;
- Udziki drobiowe duszone w kremowym sosie z dynią i marchewką podane z białym ryżem;
- Kotlety pieczarkowe z sosem koperkowym i sałatką z cykorii.
Zapraszamy

(zdjęcie przykładowego dania z udzików naszego autorstwa)

Dzień dobry,
Oto nasz środowy LUNCH:
- Pomidorowe curry z wołowiną i ciecierzycą;
- Mix grill: żeberko wieprzowe, roladka ze schabu i terina drobiowa podane z opiekanymi ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego;
- Szpinakowa frittata z kukurydzą i sosem z sera pleśniowego.
Zapraszamy
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Oto nasz środowy LUNCH:
- Pomidorowe curry z wołowiną i ciecierzycą;
- Mix grill: żeberko wieprzowe, roladka ze schabu i terina drobiowa podane z opiekanymi ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego;
- Szpinakowa frittata z kukurydzą i sosem z sera pleśniowego. 
Zapraszamy

Hubert van Rijgh, Danuta Marczak-Sanecka and 4 others like this

Lolita GorskaJaka jest cena lunchu?

3 days ago

3 Replies

Lolita Gorska

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Krem z białej kapusty z grzankami z ciemnego pieczywa;
- Pieczeń rzymska z udźca indyka w sosie myśliwskim z dodatkiem suszonych moreli podana z kaszą bulgur i mini marchewkami;
- Tradycyjne kluski leniwe z bułką tartą smażoną na maśle.
Zapraszamy
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Krem z białej kapusty z grzankami z ciemnego pieczywa;
- Pieczeń rzymska z udźca indyka w sosie myśliwskim z dodatkiem suszonych moreli podana z kaszą bulgur i mini marchewkami;
- Tradycyjne kluski leniwe z bułką tartą smażoną na maśle.
Zapraszamy

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa chrzanowa na zakwasie;
- Panierowany schab z pieczonym kalafiorem i puree z zielonego groszku i ziemniaków;
- Pieczone kotleciki z kaszy gryczanej i żółtej soczewicy z sosem pomidorowym i świeżymi sałatami.
A może na deser coś na słodko?
Zapraszamy
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa chrzanowa na zakwasie;
- Panierowany schab z pieczonym kalafiorem i puree z zielonego groszku i ziemniaków;
- Pieczone kotleciki z kaszy gryczanej i żółtej soczewicy z sosem pomidorowym i świeżymi sałatami.
A może na deser coś na słodko?
Zapraszamy

W związku z licznymi zapytaniami uprzejmie informujemy i dementujemy - Tak, ZEGARMISTRZOWSKA jest dzisiaj otwarta i serwuje Gęsinę !!! A to szczegóły:
- Staropolski żurek z jajkiem;
- Krem z pomidorów i pieczonej papryki;
- Comber z królika duszony w śmietanie z puree dyniowym i sałatką z rzodkiewki;
- Konfitowane udo gęsie z sosem z czarnej porzeczki i pieczonym ziemniakiem oraz surówką z marchewki i pora;
- Pierogi z farszem z ozorka wołowego z musem chrzanowym;
- Krewetki chili czosnek z domowym makaronem tagliatelle.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

W związku z licznymi zapytaniami uprzejmie informujemy i dementujemy - Tak, ZEGARMISTRZOWSKA jest dzisiaj otwarta i serwuje Gęsinę !!! A to szczegóły:
- Staropolski żurek z jajkiem;
- Krem z pomidorów i pieczonej papryki;
- Comber z królika duszony w śmietanie z puree dyniowym i sałatką z rzodkiewki;
- Konfitowane udo gęsie z sosem z czarnej porzeczki i pieczonym ziemniakiem oraz surówką z marchewki i pora;
- Pierogi z farszem z ozorka wołowego z musem chrzanowym;
- Krewetki chili czosnek z domowym makaronem tagliatelle.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Grzegorz Badełek, Jeżak Sebastian and 23 others like this

Jadwiga Rutkowskapyszna sprawa.smacznego temu co będzie się delektowal lub jak kto woli celebrował to jedzonko.

7 days ago   ·  1
Jadwiga Rutkowska

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
Oto nasz piątkowy LUNCH:
- Krem z zielonego groszku;
- Placki ziemniaczane z łososiem wędzonym i jogurtem;
- Zraziki z kaszą gryczaną i surówką z ogórka kiszonego i papryki.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Oto nasz piątkowy LUNCH:
- Krem z zielonego groszku;
- Placki ziemniaczane z łososiem wędzonym i jogurtem;
- Zraziki z kaszą gryczaną i surówką z ogórka kiszonego i papryki.
Zapraszamy.

Dorota Kozłowska, Maciej Raurowicz and 21 others like this

Anna LasockaDo której podajecie lunch?

1 week ago

1 Reply

Anna Lasocka

Justyna KobyłeckaAle rosół to robicie najlepszy na świecie ❤️syn dzisiaj po powrocie od Was, mówił żebym przepis wzięła 😂

1 week ago
Justyna Kobyłecka

Komentarze na Facebooku

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja dodał(a) nowe zdjęcia (3).

Jest mi bardzo miło poinformować, że "najnowsze dzieci" spod znaku Balticus zadomowiły się w naszej gablocie. Model Volans to piękny garniturowy zegarek występujący w czterech odmianach. Do wyboru mamy dwie tarcze - czarną i srebrną, obie zdobione szlifem słonecznym. W ramach każdej z tarcz można wybierać pomiędzy wskazówkami i indeksami w kolorze srebrnym lub złotym. Czasomierze są oznaczone Made in Poland i są piękne !!!

Oto pełna specyfikacja:
Mechanizm automatyczny: Miyota 9015
Kamienie: 24
Średnica koperty: 41mm
Grubość koperty: 10,85mm
Szerokość paska: 20mm
Datownik: dzień miesiąca
Przezroczysty dekiel z numerem seryjnym
Materiał wykonania: stal szlachetna antyalergiczna (316L) - nie wywołuje reakcji alergicznych i podrażnień skóry
Kształt koperty: Okrągła
Szkło: Szafirowe (odporne na zarysowania) - posiada 9/10 pkt w skali Mohsa, zarysować można je jedynie diamentem
Wodoodporność: 100m - daje możliwość pływania i nurkowania bez akwalungu
Gwarancja: 2 lata

Jesteś ciekawy jak będzie leżał na Twoim nadgarstku? Przyjdź i sprawdź. Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Jest mi bardzo miło poinformować, że najnowsze dzieci spod znaku Balticus zadomowiły się w naszej gablocie. Model Volans to piękny garniturowy zegarek występujący w czterech odmianach. Do wyboru mamy dwie tarcze - czarną i srebrną, obie zdobione szlifem słonecznym. W ramach każdej z tarcz można wybierać pomiędzy wskazówkami i indeksami w kolorze srebrnym lub złotym. Czasomierze są oznaczone Made in Poland i są piękne !!!

Oto pełna specyfikacja:
Mechanizm automatyczny: Miyota 9015
Kamienie: 24
Średnica koperty: 41mm
Grubość koperty: 10,85mm
Szerokość paska: 20mm
Datownik: dzień miesiąca
Przezroczysty dekiel z numerem seryjnym
Materiał wykonania: stal szlachetna antyalergiczna (316L) - nie wywołuje reakcji alergicznych i podrażnień skóry
Kształt koperty: Okrągła
Szkło: Szafirowe (odporne na zarysowania) - posiada 9/10 pkt w skali Mohsa, zarysować można je jedynie diamentem
Wodoodporność: 100m - daje możliwość pływania i nurkowania bez akwalungu
Gwarancja: 2 lata

Jesteś ciekawy jak będzie leżał na Twoim nadgarstku? Przyjdź i sprawdź. Zapraszamy.

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Azjatycki krem z cury i mlekiem kokosowym;
- Grillowana polędwiczka wieprzowa z masłem ziołowym, opiekanymi ziemniakami i pieczarkami smażonymi na maśle;
- Tost francuski z chałki z musem mango i powidłami śliwkowymi.
A na deser może Serniczek Adriana?
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Azjatycki krem z cury i mlekiem kokosowym;
- Grillowana polędwiczka wieprzowa z masłem ziołowym, opiekanymi ziemniakami i pieczarkami smażonymi na maśle;
- Tost francuski z chałki z musem mango i powidłami śliwkowymi.
A na deser może Serniczek Adriana?
Zapraszamy.

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Zupa warzywna z kalafiorem i brokułem;
- Danie jednogarnkowe: udziec indyka, wieprzowina i swojska kiełbasa duszone w rosole i warzywach podane z ziemniakami;
- Smażona ciecierzyca z grillowaną cukinią i sosem z mleka kokosowego.
Zapraszamy.

(przykładowe danie z naszej kuchni - Burger z najlepszego rostbefu)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Zupa warzywna z kalafiorem i brokułem;
- Danie jednogarnkowe: udziec indyka, wieprzowina i swojska kiełbasa duszone w rosole i warzywach podane z ziemniakami;
- Smażona ciecierzyca z grillowaną cukinią i sosem z mleka kokosowego.
Zapraszamy.

(przykładowe danie z naszej kuchni - Burger z najlepszego rostbefu)

Dzień dobry,
oto nasza propozycja na wtorkowy LUNCH:
- Krem pieczarkowy z razowymi grzankami;
- Szynka pieczona w niskiej temperaturze z niepalona kaszą gryczaną oraz surówką z czerwonej kapusty i pora;
- Fileciki z cukinii z salsą z melona i imbiru.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

(przykładowe danie z naszej kuchni - rosół z domowym makaronem)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasza propozycja na wtorkowy LUNCH:
- Krem pieczarkowy z razowymi grzankami;
- Szynka pieczona w niskiej temperaturze z niepalona kaszą gryczaną oraz surówką z czerwonej kapusty i pora;
- Fileciki z cukinii z salsą z melona i imbiru.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

(przykładowe danie z naszej kuchni - rosół z domowym makaronem)

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Jesienna zupa warzywna;
- Kotlet schabowy z zasmażaną kapustą i ziemniaczkami z koperkiem;
- "Syrniczki" prosto z Podlasia podawane z jogurtem naturalnym.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

(przykładowe danie z naszej kuchni - pierś kurczaka w sosie z sera pleśniowego)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Jesienna zupa warzywna;
- Kotlet schabowy z zasmażaną kapustą i ziemniaczkami z koperkiem;
- Syrniczki prosto z Podlasia podawane z jogurtem naturalnym.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

(przykładowe danie z naszej kuchni - pierś kurczaka w sosie z sera pleśniowego)

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja dodał(a) wydarzenie.

Wraz ze STOWARZYSZENIEM PROMOCJI i ROZWOJU ZEGARMISTRZOSTWA zapraszamy na wieczór z muzyką i zegarami.
17 listopada ZEGARMISTRZOWSKA zatętni klimatycznym brzmieniem duetu o roboczej nazwie MarJan - Marysia Głuchowska i Janusz Staszek (info poniżej). Będziemy również rozmawiać o zegarach, także Waszych, jeżeli zgodzicie się je ze soba przynieść:) !!! A Janów będzie tego dnia wielu i będą to ludzie bardzo zacni - dyrygent wieczoru Jan Szymański, gość specjalny - kolekcjoner zegarów Metron Jan Rygiel i wspaniały bębniarz Jasiu Stasiu.
A oto o czym bedziemy rozmawiali:
1. Zegary Metron w kolekcji Janka, właściciela tajemniczej firmy lookinside (sklep z designem),
2. Janek & Jan (young and old) - rozmowa dwóch Panów Janów o polskich zegarach z lat 60,
3. Smak szczególny - "... iż Polacy nie gęsi ....swoje zegary mają" gawęda mistrzów zegarmistrzostwa - Katarzyny Wierzbickiej i Marka Binia - o kolekcjonowaniu i naprawach unikalnych polskich zegarów oraz ich twórcach,
4. Wisienka na torcie (sic.) plus rozważania o względnych i bezwzględnych wartościach naszych kolekcji...

Zaczynamy o 18:00 a o której skończymy, kto wie ... ?

Z tym przynoszeniem swoich zegarów to na poważnie ... 🙂 Jeżeli chcecie się czogos dowiedzieć o swoim zegarze to będzie ku temu okazja.

Obiecujemy zadbać o odpowiednie zaopatrzenie piwniczki 🙂

Oczywiście wstęp wolny.

SPiRZ - www.spirz.pl/

Hymn Zegarmistrzów - www.youtube.com/watch?v=_95WXjyXtnI

Kim są nasi wspaniali muzycy?
- Marysia: współpracowała z zespołami - Konfederacja Janczary, grupa jazzowa Paradox, Maryla Rodowicz, gr. ABC-Andrzeja Nebeskiego.
- Janusz: gr. TEST&Wojciech Gąssowski, gr."2+1 ", Andrzej i Eliza, Nasza Basia Kochana.
- Oboje dobrze znani z występów w MAJ - Trio Akustyczne www.facebook.com/majtrio/?ref=br_rs
... Zobacz więcejZwiń

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja dodał(a) nowe zdjęcia (2).

Dzień dobry,
zapraszamy do wypróbowania naszej nowej zimowej karty. Poza tym, jak zwykle przygotowaliśmy dodatkowe dania na weekend:
- Pikantna zupa rybna z rumem i warzywami;
- Krem z czerwonej soczewicy i pomidorów;
- Golonka po bawarsku pieczona w piwie i miodzie podana z sałatką ziemniaczaną;
- Tradycyjny kotlet de volaille podany z puree ziemniaczanym i surówką z pora;
- Królik w sosie z czerwonego wina podany z surówką z czerwonej kapusty i ryżowymi kotlecikami.
Na rozgrzewkę proponujemy aromatyczne grzane wino (białe lub czerwone) oraz wspaniałe miody pitne z pasieki Jaros.
Zapraszamy
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
zapraszamy do wypróbowania naszej nowej zimowej karty. Poza tym, jak zwykle przygotowaliśmy dodatkowe dania na weekend:
- Pikantna zupa rybna z rumem i warzywami;
- Krem z czerwonej soczewicy i pomidorów;
- Golonka po bawarsku pieczona w piwie i miodzie podana z sałatką ziemniaczaną;
- Tradycyjny kotlet de volaille podany z puree ziemniaczanym i surówką z pora;
- Królik w sosie z czerwonego wina podany z surówką z czerwonej kapusty i ryżowymi kotlecikami.
Na rozgrzewkę proponujemy aromatyczne grzane wino (białe lub czerwone) oraz wspaniałe miody pitne z pasieki Jaros.
Zapraszamy

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja dodał(a) nowe zdjęcia (2).

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Krem pomidorowo-warzywny z wędzoną słodką papryką;
- Morszczuk smażony w mące kukurydzianej z sosem serowym podawany z mini marchewkami i szpinakowym ryżem;
- Placuszki z kukurydzy i zielonego groszku z dodatkiem suszonych pomidorów podane ze świeżymi sałatami i ziołowym pesto.
Polecamy również dania z naszej nowej zimowej karty - domowe pasztety, śledzik oraz wspaniałe BURGERY !!! Dla zmarzniętych Grzane Wino (białe lub czerwone) albo miody pitne z pasieki Jaros.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Krem pomidorowo-warzywny z wędzoną słodką papryką;
- Morszczuk smażony w mące kukurydzianej z sosem serowym podawany z mini marchewkami i szpinakowym ryżem;
- Placuszki z kukurydzy i zielonego groszku z dodatkiem suszonych pomidorów podane ze świeżymi sałatami i ziołowym pesto.
Polecamy również dania z naszej nowej zimowej karty - domowe pasztety, śledzik oraz wspaniałe BURGERY !!! Dla zmarzniętych Grzane Wino (białe lub czerwone) albo miody pitne z pasieki Jaros.
Zapraszamy.

Dzień dobry,
oto nasza propozycja na czwartkowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa z kwaśną śmietana i koperkiem;
- Pierś kurczaka duszona w sosie pomidorowym z opiekanymi ziemniakami i domową surówka z białej kapusty;
- Pieczony seler naciowy z pieczarkami, cukinią i czerwona papryką.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasza propozycja na czwartkowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa z kwaśną śmietana i koperkiem;
- Pierś kurczaka duszona w sosie pomidorowym z opiekanymi ziemniakami i domową surówka z białej kapusty;
- Pieczony seler naciowy z pieczarkami, cukinią i czerwona papryką.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni)

Justyna Kobyłecka, Alicja Bronkiewicz and 11 others like this

Magda BrachI'M HUNGRY !!!

2 weeks ago   ·  1
Magda Brach

Komentarze na Facebooku

Szanowni Państwo. W dniach 31 października oraz 1 listopada ZEGARMISTRZOWSKA jest zamknięta. Do zobaczenia w czwartek. ... Zobacz więcejZwiń

Szanowni Państwo. W dniach 31 października oraz 1 listopada ZEGARMISTRZOWSKA jest zamknięta. Do zobaczenia w czwartek.

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Flaczki po warszawsku z pomidorami;
- Zapiekanka z królikiem, czarną soczewicą, warzywami i sosem koperkowym, podawana ze świeżymi sałatami;
- Pieczone ziemniaki w śmietanie z jajkiem sadzonym i karmelizowanymi marchewkami.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Pasztet na dwa sposoby)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Flaczki po warszawsku z pomidorami;
- Zapiekanka z królikiem, czarną soczewicą, warzywami i sosem koperkowym, podawana ze świeżymi sałatami;
- Pieczone ziemniaki w śmietanie z jajkiem sadzonym i karmelizowanymi marchewkami.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Pasztet na dwa sposoby)

+ There are no comments

Add yours