Aktualności / wydarzenia
Aktualności / wydarzenia

JAGNIĘCINA RZĄDZI !!! Uwaga, tym razem szef kuchni na prawdę zwariował !!! Oto nasze fantastyczne dania na weekend:
- Krem pomidorowo-paprykowy z ziołowym pesto i tartym oscypkiem;
- Pikantna zupa rybna z rumem i pomidorami;
- Korzenne consomme na pieczonych kościach jagnięcych z pulpecikami jagnięcymi, lanymi kluskami i natką pietruszki;
- Tatar jagnięcy z galaretką chrzanową, chipsem z wędzonego boczku, popcornem z kaszy gryczanej i chrupiącą grzanką;
- Pate z wątróbki jagnięcej z sosem wiśniowym, kruszonką z pieczonej chałki i pudrem kardamonowym;
- Pieczony udziec jagnięcy z warzywami w sosie własnym;
- Żeberka jagnięce pieczone w powidłach śliwkowych z kaszą gryczaną i surówką z pieczonych buraków;
- Duszone udo kaczki w sosie własnym z pieczonymi batatami i grillowaną cukinią;
- Rydze z patelni w sosie winno-maślanym z grzanką z pieczonej chałki;
- Tradycyjne knedle ze śliwką z bułeczką tartą smażoną na maśle.
Każda z ww. gwiazd chętnie wystąpi w towarzystwie jednego z naszych wspaniałych partnerów: Podwójne Ale "KWAK", Staropramen, Leffe Blond; Delirium Tremens, Vina San Juan, Contenda Chardonnay, ... długo by wymieniać, dla każdego coś miłego ...
TO BĘDZIE PRAWDZIWA UCZTA, ZAPRASZAMY !!!
... Zobacz więcejZwiń

JAGNIĘCINA RZĄDZI !!! Uwaga, tym razem szef kuchni na prawdę zwariował !!! Oto nasze fantastyczne dania na weekend:
- Krem pomidorowo-paprykowy z ziołowym pesto i tartym oscypkiem;
- Pikantna zupa rybna z rumem i pomidorami;
- Korzenne consomme na pieczonych kościach jagnięcych z pulpecikami jagnięcymi, lanymi kluskami i natką pietruszki;
- Tatar jagnięcy z galaretką chrzanową, chipsem z wędzonego boczku, popcornem z kaszy gryczanej i chrupiącą grzanką;
- Pate z wątróbki jagnięcej z sosem wiśniowym, kruszonką z pieczonej chałki i pudrem kardamonowym;
- Pieczony udziec jagnięcy z warzywami w sosie własnym;
- Żeberka jagnięce pieczone w powidłach śliwkowych z kaszą gryczaną i surówką z pieczonych buraków;
- Duszone udo kaczki w sosie własnym z pieczonymi batatami i grillowaną cukinią;
- Rydze z patelni w sosie winno-maślanym z grzanką z pieczonej chałki;
- Tradycyjne knedle ze śliwką z bułeczką tartą smażoną na maśle.
Każda z ww. gwiazd chętnie wystąpi w towarzystwie jednego z naszych wspaniałych partnerów: Podwójne Ale KWAK, Staropramen, Leffe Blond; Delirium Tremens, Vina San Juan, Contenda Chardonnay, ... długo by wymieniać, dla każdego coś miłego ...
TO BĘDZIE PRAWDZIWA UCZTA, ZAPRASZAMY !!!

Julita Gredecka, Alicja Bronkiewicz and 23 others like this

Zobacz wcześniejsze komentarze

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i RestauracjaOd razu zaznaczam, że liczba dań z ekologicznej, mazurskiej, wspaniałej jagnięciny jest ograniczona, mówiąc szczerze nie ma tego dużo, tak więc kto pierwszy ... WARTO !!!

2 days ago   ·  1
Avatar

Marian KrólKucharz z ulubionego utworu mojego wnuczka (you tube)

1 day ago
Avatar

Dorota BrodzikMasz ODWAGĘ zabić małe dziecko ...jagniatko...spojrzec mu w oczy...?A potem belkotac w reklamie o smaku jego ciała????Masz odwagę????Czy rytuał mordu wolisz scedowac na oprawców rzeźników.. a ciało malucha potraktować bezosobowo?????No....spojrz temu dziecku w oczy zanim poderzniesz mu gardło!!!!!

1 day ago

3 Replies

Dorota Brodzik

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i RestauracjaSzanowni Państwo, bardzo się cieszymy kiedy umieszczacie wpisy na naszej stronie ale apeluję o zachowanie minimum zdrowego rozsądku, kultury i refleksję przed klepaniem w emocjach co popadnie. Nie zgadzam się na obrażanie kogokolwiek na tym forum. Pozdrawiam.

20 hours ago   ·  2
Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja

Komentarze na Facebooku

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja dodał(a) wydarzenie.

Kochani. Zgodnie z przedwakacyjną obietnicą zapraszamy wszystkich chętnych na kolejne warsztaty wg. tego samego programu tj. blok szkoleniowo-warsztatowy skierowany do osób zainteresowanych zdobyciem podstawowej wiedzy oraz umiejętności praktycznych w zakresie sztuki zegarmistrzowskiej. Zajęcia odbędą się dzień po dniu w ramach jednego weekendu - zaczynamy w piątek 20ego października o godzinie 18:00, kontynuujemy w sobotę od 9:30 i kończymy w niedzielę 22 października ok. 13:30. Razem ok. 14 godzin warsztatowych. Jest to między innymi ukłon w stronę osób spoza Warszawy, które chciałby wziąć udział.

"PODSTAWOWY KURS WIEDZY ZEGARMISTRZOWSKIEJ DLA KOLEKCJONERÓW I AMATORÓW RZEMIOSŁA ZEGARMISTRZOWSKIEGO"
Przygotowanie merytoryczne, prowadzenie i nauka - zegarmistrz, pasjonat, kolekcjoner, wykładowca i znawca rzemiosła mgr Jan Szymański.

- Kiedy powstał pierwszy zegar mechaniczny?
- Jaka jest ogólna zasada działania mechanizmu zegarowego?
- Po co te wszystkie kamienie?
- Co to jest kotwica, włos, paleta, wychwyt, balans, turbillon, wahnik, etc.?
- Co to znaczy, że mój zegarek ma uszkodzone czopy i czemu tyle trzeba czekać na naprawę?
- Co to jest "pucówa" i jak często powinno sie ją robić?
- Jak poznać, że zegarek był serwisowany?
- Jak otworzyć i zamknąć zegarek w fachowy i bezpieczny sposób?
- Czy można zmienić pasek we własnym zakresie? Jak się do tego zabrać?
- Jak wstępnie ocenić oryginalność zegarka?

Na te i wiele innych pytań uzyskacie odpowiedź w ramach naszego kursu. Poza wiedzą teoretyczną zdobędziecie również wiele umiejętności praktycznych nieodzownych dla każdego kolekcjonera i pasjonata. Naszą ideą jest pełna interakcja z kursantami, jesteśmy otwarci na Wasze pytania, zainteresowania, chetnie skonsultujemy Waszą kolekcję i "popracujemy" na Waszych egzemplarzach, uwzględnimy w programie Wasze pomysły. Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia kursu.

Kurs będzie podzielony na trzy sesje po trzy godziny warsztatowe z dodatkowym czasem na indywidualne pytania i konsultacje. Oto generalny program kursu:

Piątek 20.10.2017 godz. 18:00 - 22:00
1. ZAGADNIENIA PODSTAWOWE, RÓŻNE POJĘCIA I DEFINICJE CZASU.
a) Urządzenia do mierzenia czasu - czasomierze;
b) Krótka historia zegarów i zegarków;
c) Podstawowe typy mechanizmów zegarowych
d) Dyskusja, pytania, określenie przez kursantów ich szczegółowych oczekiwań.

Sobota 21.10.2017 godz. 9:30 - 13:00
2. BUDOWA KOLEKCJI.
a) Różne kryteria wyceny-oceny kolekcjonowanych przedmiotów (zegarów, zegarków, czasomierzy, narzędzi zegarmistrzowskich, katalogów, prospeków, literatury, etc.);
b) Podstawowe wyznaczniki zegarów i zegarków oryginalnych;
c) Repliki, podróbki, kompilacje.

Niedziela 22.10.2017 godz. 9:30 - 13:30
3. ZAJĘCIA PRAKTYCZNE
a) Obsługa zegarów i zegarków (zegarki kieszonkowe, naręczne, z naciagiem automatycznym i różnymi komplikacjami - np. chronograf, multikalendarz);
b) Jak dbać o swoją kolekcję - konserwacja bieżąca, przeglądy, naprawy;
c) Nauka prawidłowego posługiwania się mechanizmami nakręcania naciągu (recznego, automatycznego, elektromagnetycznego). Wymiana pasków, bransolet, nauka praktycznej wymiany podstawowych typów baterii, nauka prawidłowego otwierania i zamykania zegarków;
d) Rozdanie dyplomów.

Ponieważ zależy nam na wysokiej jakości kursu liczba uczestników jest ściśle ograniczona do 8 osób. Chętnych prosimy o wpisanie się na listę wydarzenia, decyduje kolejność zgłoszeń. Po wpisaniu się na listę prosze o przesłanie swojego zgłoszenia mailem na adres zegarmistrzowska@zegarmistrzowska.pl wpisując w pole tytuł "kurs" i podając koniecznie kontaktowy numer telefonu.
Nauczeni doświadczeniami z poprzednich edycji bardzo prosimy o przemyślane deklaracje tak aby nie kolidowało to z Waszymi innymi planami.

Cena za cały kurs (3 sesje po 3-4 godziny) wynosi 565zł.

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt - 604 773 129 Maciej

W najbliższym czasie przedstawimy program kursu "stg2" dla osób, które ukończyły pierwszy etap. W ten sposób będziemy kontunuować przekazywanie Wam bardziej zaawansowanej wiedzy, kto wie, może są wśród Was przyszli zegarmistrzowie?

Serdecznie zapraszamy
Jan Szymański i Maciej Wojas
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Krem dyniowo-marchewkowy z pestkami słonecznika;
- Tuszka morszczuka pieczona w soli z masłem i koperkiem podawana z opiekanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty;
- Kotlety jajeczne z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Krem dyniowo-marchewkowy z pestkami słonecznika;
- Tuszka morszczuka pieczona w soli z masłem i koperkiem podawana z opiekanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty;
- Kotlety jajeczne z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

ZEGARMISTRZOWSKA będzie w weekend serwować wspaniałą JAGNIĘCINĘ. Świeże mięso właśnie przyjechałoi z ekologicznej, mazurskiej hodowli.

Szczegóły jutro rano 🙂 ZAPRASZAMY
... Zobacz więcejZwiń

ZEGARMISTRZOWSKA będzie w weekend serwować wspaniałą JAGNIĘCINĘ. Świeże mięso właśnie przyjechałoi z ekologicznej, mazurskiej hodowli. 

Szczegóły jutro rano :) ZAPRASZAMY

Dzień dobry,
oto nasza propozycja na czwartkowy LUNCH:
- Kapuśniak na pomidorach z majerankiem;
- Pieczona polędwiczka wieprzowa w sosie myśliwskim z kaszą gryczaną i karmelizowanymi burakami z patelni;
- Domowe tagliatelle z grillowanymi warzywami, szpinakiem i wiejskim twarogiem.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasza propozycja na czwartkowy LUNCH:
- Kapuśniak na pomidorach z majerankiem;
- Pieczona polędwiczka wieprzowa w sosie myśliwskim z kaszą gryczaną i karmelizowanymi burakami z patelni;
- Domowe tagliatelle z grillowanymi warzywami, szpinakiem i wiejskim twarogiem.
Zapraszamy.

Adrian Rogalski, Andrzej Szaruga and 9 others like this

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i RestauracjaNiebawem nowa karta a wraz z nią, między innymi, powrót pasztetów 🙂

4 days ago
Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja

Izabela Płatkowskamniam, mniam, domowe tagliatelle !

3 days ago
Izabela Płatkowska

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Krem ziemniaczano-fasolowy na wędzonce z oliwą truflową;
- Strogonov z indyka z kaszą bulgur;
- Grillowane fileciki z cukinii i ananasa z salsą buraczaną i chipsem jabłkowym.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Krem ziemniaczano-fasolowy na wędzonce z oliwą truflową;
- Strogonov z indyka z kaszą bulgur;
- Grillowane fileciki z cukinii i ananasa z salsą buraczaną i chipsem jabłkowym.
Zapraszamy.

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Zupa fasolowa;
- Grillowana karkówka w marynacie musztardowej z sosem tzatziki, opiekanymi ziemniakami i surówką z kapusty włoskiej z dodatkiem chrzanu;
- Kukurydziane placuszki z sosem jogurtowym i sałatką ze świeżych warzyw.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Zupa fasolowa;
- Grillowana karkówka w marynacie musztardowej z sosem tzatziki, opiekanymi ziemniakami i surówką z kapusty włoskiej z dodatkiem chrzanu;
- Kukurydziane placuszki z sosem jogurtowym i sałatką ze świeżych warzyw.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Andrzej Cheba, Sylwia Brzezińska and 8 others like this

Andrzej ChebaTo drugie

5 days ago
Andrzej Cheba

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami, natka pietruszki i kwaśną śmietaną;
- Pieczone udziki drobiowe w marynacie z miodu i chili z kaszą kuskus, żółtą fasolką z patelni z dodatkiem wędzonego boczku;
- Kaszotto z podgrzybkami w sosie śmietanowym.
Zapraszamy i życzymy smacznego. Poniżej zdjęcie z przygotowywania jednego z naszych zeszłotygodniowych dań.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami, natka pietruszki i kwaśną śmietaną;
- Pieczone udziki drobiowe w marynacie z miodu i chili z kaszą kuskus, żółtą fasolką z patelni z dodatkiem wędzonego boczku;
- Kaszotto z podgrzybkami w sosie śmietanowym.
Zapraszamy i życzymy smacznego. Poniżej zdjęcie z przygotowywania jednego z naszych zeszłotygodniowych dań.

Dzień dobry,
oto nasze dodatkowe propozycje na weekend:
- Krem dyniowy z mleczkiem kokosowym i krewetkami w imbirze;
- Zupa grzybowa na podgrzybkach z ziemniakami;
- Pieczona golonka z sosem chrzanowym i sałatką ziemniaczaną;
- Królik z ragout grzybowym, snopkiem fasolki szparagowej i kluseczkami ziemniaczanymi;
- De volaille z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty.
Poza tym dostępne są wszystkie dania z regularnej karty, w tym PAN STEK !!! Belgijskie piwo, cydr, wina białe, czerwone musujące, co kto lubi 🙂 ZAPRASZAMY
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasze dodatkowe propozycje na weekend:
- Krem dyniowy z mleczkiem kokosowym i krewetkami w imbirze;
- Zupa grzybowa na podgrzybkach z ziemniakami;
- Pieczona golonka z sosem chrzanowym i sałatką ziemniaczaną;
- Królik z ragout grzybowym, snopkiem fasolki szparagowej i kluseczkami ziemniaczanymi;
- De volaille z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty.
Poza tym dostępne są wszystkie dania z regularnej karty, w tym PAN STEK !!! Belgijskie piwo, cydr, wina białe, czerwone musujące, co kto lubi :) ZAPRASZAMY

Witold Szczepan Romanowski, Czarek Tkaczyk and 22 others like this

Małgorzata BilskaA a w domku ugotować w mordę 😣

1 week ago
Małgorzata Bilska

Komentarze na Facebooku

Kilka dni temu wpadł do nas na kawę zaprzyjaźniony fotografik Czarek Tkaczyk . Oczywiście miał przy sobie aparat 🙂 Oto nasze carpaccio z pieczonego buraka. Dzięki Czarek 🙂 ... Zobacz więcejZwiń

Kilka dni temu wpadł do nas na kawę zaprzyjaźniony fotografik Czarek Tkaczyk . Oczywiście miał przy sobie aparat :) Oto nasze carpaccio z pieczonego buraka. Dzięki Czarek :)

Maria Janczewska, Ewelina Górna and 23 others like this

Zobacz wcześniejsze komentarze

Czarek TkaczykTaaaakie dooooobre !

1 week ago   ·  2
Avatar

Grzegorz Gumabajka...

1 week ago   ·  1
Avatar

Katarzyna ThaLuvPewnie z kozim serem ............nieeee, bleeee

1 week ago
Katarzyna ThaLuv

Katarzyna CwPyszne.....stęskniłam się.

1 week ago
Katarzyna Cw

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa;
- Karmazyn z kaszą kuskus i surówką z czerwonej kapusty;
- Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i jogurtem.
- Placki ziemniaczane ze smażonym zielonym groszkiem i pomidorami.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Zupa ogórkowa;
- Karmazyn z kaszą kuskus i surówką z czerwonej kapusty;
- Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i jogurtem.
- Placki ziemniaczane ze smażonym zielonym groszkiem i pomidorami.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Dzień dobry,
oto nasz LUNCH na czwartek:
- Zupa pomidorowa z ryżem;
- Kebabczety z sosem tzatziki na grillowanych warzywach z ziemniakami z pieca;
- Pieczone pulpety z kaszy jaglanej na humusie z marchewki.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz LUNCH na czwartek:
- Zupa pomidorowa z ryżem;
- Kebabczety z sosem tzatziki na grillowanych warzywach z ziemniakami z pieca;
- Pieczone pulpety z kaszy jaglanej na humusie z marchewki.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Krem z czerwonej kapusty z nutą pomarańczową i łezką jogurtową;
- Pieczone udziki kurczaka z ryżem i domowym coleslaw'em;
- Kaszotto z cieciorką, suszonymi pomidorami, szpinakiem oraz serem feta.
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Krem z czerwonej kapusty z nutą pomarańczową i łezką jogurtową;
- Pieczone udziki kurczaka z ryżem i domowym coleslawem;
- Kaszotto z cieciorką, suszonymi pomidorami, szpinakiem oraz serem feta.
Zapraszamy.

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja dodał(a) wydarzenie.

ZEGARMISTRZOWSKA zaprasza na:
Troszkę wspomnień Dyżurnej Staruszki Sadyby - Pani Izy Płatkowskiej - o latach młodości na kresach wschodnich: Prehoryle, Golebie, rzeka Bug. Opowieści Pani Izy uzupełni wystawa fotografii przyrody nadbużańskiej autorstwa Asi Barańskiej.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Krem z czerwonej soczewicy z łezką kwaśnej śmietany;
- Kotlet mielony z ziemniakami puree i surówką paprykowo-ogórkową;
- Pieczone placki ziemniaczane z maślakami z patelni.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Krem z czerwonej soczewicy z łezką kwaśnej śmietany;
- Kotlet mielony z ziemniakami puree i surówką paprykowo-ogórkową;
- Pieczone placki ziemniaczane z maślakami z patelni.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Dzień dobry,
Oto nasze dodatkowe propozycje na weekend;
- Tradycyjny żurek na wędzonce i naturalnym zakwasie;
- Krem pomidorowo-paprykowy z bazyliowym pesto;
- Zupa z czerwonej soczewicy z selerem naciowym i pomidorami;
- Borowiki z patelni w sosie winno maślanym z grzanką z pieczonej chałki;
- Duszone udo kaczki z karmelizowanymi jabłkami i śliwkami, ziemniaczanym rösti i grillowanym bakłażanem;
- Królik w sosie porzeczkowym na duszonej czerwonej kapuście z opiekanymi ziemniakam;i
- Poledwiczka wieprzowa z grilla w sosie kurkowym z ziemniaczkami i surówką z marchewki i pora.
Na deser polecamy nasze domowe wypieki, lody, wspaniałe belgijskie piwo oraz wino.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Oto nasze dodatkowe propozycje na weekend;
- Tradycyjny żurek na wędzonce i naturalnym zakwasie;
- Krem pomidorowo-paprykowy z bazyliowym pesto;
- Zupa z czerwonej soczewicy z selerem naciowym i pomidorami;
- Borowiki z patelni w sosie winno maślanym z grzanką z pieczonej chałki;
- Duszone udo kaczki z karmelizowanymi jabłkami i śliwkami, ziemniaczanym rösti i grillowanym bakłażanem;
- Królik w sosie porzeczkowym na duszonej czerwonej kapuście z opiekanymi ziemniakam;i 
- Poledwiczka wieprzowa z grilla w sosie kurkowym z ziemniaczkami i surówką z marchewki i pora.
Na deser polecamy nasze domowe wypieki, lody, wspaniałe belgijskie piwo oraz wino.

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Włoska zupa z pieczonymi warzywami i pomidorami;
- Pieczona w folii tuszka morszczuka z koperkiem, sola morską i masłem podana z opiekanymi ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty;
- Knedle ze śliwką podane z bułką tartą smażoną na maśle.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Włoska zupa z pieczonymi warzywami i pomidorami;
- Pieczona w folii tuszka morszczuka z koperkiem, sola morską i masłem podana z opiekanymi ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty;
- Knedle ze śliwką podane z bułką tartą smażoną na maśle.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Grochówka;
- Zraziki wieprzowe w sosie myśliwskim z kaszą gryczaną i pikantnym ogórkiem marynowanym;
- Placki z jabłkiem i cynamonem.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Grochówka;
- Zraziki wieprzowe w sosie myśliwskim z kaszą gryczaną i pikantnym ogórkiem marynowanym;
- Placki z jabłkiem i cynamonem.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Krem z pieczonej papryki i pomidorów z pesto bazyliowym;
- Eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie lazurowym z grillowanymi ziemniakami i domowym coleslaw'em;
- Sałatka z grillowanych warzyw z kaszą bulgur podana z pierożkiem szpinakowym z pieca.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Krem z pieczonej papryki i pomidorów z pesto bazyliowym;
- Eskalopki z polędwicy wieprzowej w sosie lazurowym z grillowanymi ziemniakami i domowym coleslawem;
- Sałatka z grillowanych warzyw z kaszą bulgur podana z pierożkiem szpinakowym z pieca.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

+ There are no comments

Add yours