Aktualności / wydarzenia
Aktualności / wydarzenia

Dzień Dobry.
Oto nasz piątkowy LUNCH:
-Zupa kalafiorowo-brokułowa z kwaśną śmietaną
-Morszczuk smażony klasycznie z sosem chrzanowym podawany z kotlecikami ziemniaczanymi i surówką z kiszonej kapusty
-Wegetariańskie pulpeciki z jajek,ciecierzycy i brązowego ryżu w sosie indyjskim z pappardelle warzywnym

Polecamy również nasze domowe ciasta, bezy czekoladowe i oczywiście Sernik Adriana.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień Dobry. 
Oto  nasz piątkowy LUNCH:
-Zupa kalafiorowo-brokułowa z kwaśną śmietaną 
-Morszczuk smażony klasycznie  z sosem chrzanowym podawany z kotlecikami ziemniaczanymi i surówką z kiszonej kapusty 
-Wegetariańskie pulpeciki z jajek,ciecierzycy i brązowego ryżu w sosie indyjskim z pappardelle warzywnym

Polecamy również nasze domowe ciasta,  bezy czekoladowe i oczywiście Sernik Adriana. 
Zapraszamy i życzymy smacznego.

Dzień dobry,
nasz czwartkowy LUNCH:
- Krem z pieczonej pietruszki z czarnuszką;
- Carbonara na domowym makaronie tagliatelle;
- Kaszotto z cieciorką i kukurydzą oraz świeżym szpinakiem z błękitnym serem pleśniowym.
Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcie dania z naszej kuchni - nóżki w galarecie)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
nasz czwartkowy LUNCH:
- Krem z pieczonej pietruszki z czarnuszką;
- Carbonara na domowym makaronie tagliatelle;
- Kaszotto z cieciorką i kukurydzą oraz świeżym szpinakiem z błękitnym serem pleśniowym.
Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcie dania z naszej kuchni - nóżki w galarecie)

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Zupa Zalewajka;
- Udko kurczaka po chińsku z brązowym ryżem i warzywami;
- Carpaccio z pieczonej papryki z sałatką buraczaną i kozim serem.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz środowy LUNCH:
- Zupa Zalewajka;
- Udko kurczaka po chińsku z brązowym ryżem i warzywami;
- Carpaccio z pieczonej papryki z sałatką buraczaną i kozim serem.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem)

Mauricio Angulo, Tatyana Surovezhkina and 19 others like this

Katarzyna CwJuż lecę ! 🛩️

3 days ago   ·  1
Katarzyna Cw

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Krem marchewkowy z czarnuszką;
- Greckie kotleciki wołowe nadziewane fetą i świeżymi ziołami z pesto z natki pietruszki, opiekanymi ziemniakami i grillowaną cukinią;
- Duszona kapusta pekińska z ziemniakami z patelni i gotowanym kalafiorem.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

(przykładowe zdjęcie dania z naszej kuchni - Zrazy wołowe)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Krem marchewkowy z czarnuszką;
- Greckie kotleciki wołowe nadziewane fetą i świeżymi ziołami z pesto z natki pietruszki, opiekanymi ziemniakami i grillowaną cukinią;
- Duszona kapusta pekińska z ziemniakami z patelni i gotowanym kalafiorem.
Zapraszamy i życzymy smacznego.

(przykładowe zdjęcie dania z naszej kuchni - Zrazy wołowe)

Dzień dobry (i w dodatku słoneczny 😉 ),
oto nasza propozycja na poniedziałkowy LUNCH:
- Kapuśniak z wędzonym boczkiem i pomidorami;
- Grillowane fileciki z kurczaka z sosem z czerwonej cebuli podawane z żółtym ryżem i surówką z marchewki;
- Placki ziemniaczane ze smażonymi na maśle podgrzybkami.
A jeżeli macie ochotę na coś słodkiego to oczywiście Sernik Adriana !!!
Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry (i w dodatku słoneczny ;) ),
oto nasza propozycja na poniedziałkowy LUNCH:
- Kapuśniak z wędzonym boczkiem i pomidorami;
- Grillowane fileciki z kurczaka z sosem z czerwonej cebuli podawane z żółtym ryżem i surówką z marchewki;
- Placki ziemniaczane ze smażonymi na maśle podgrzybkami.
A jeżeli macie ochotę na coś słodkiego to oczywiście Sernik Adriana !!!
Zapraszamy.

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja dodał(a) nowe zdjęcia (2).

Zapraszamy na pyszny śląski weekend w ZEGARMISTRZOWSKIEJ:
- Żurek po śląsku (z ziemniakami);
- Kartoflanka śląska w wydaniu Adriana - krem z wędzoną kiełbasą i majerankiem;
- Królik na ciapkapuście z sosem pieczeniowo-śliwkowym;
- Ozorek z warzywami w sosie własnym z chrzanem podany z kluskami śląskimi;
- De Volaille z tłuczonymi pyrkami i surówką z kapusty.
- Pyry z pieca z grzybami z patelni.
Do tego polecamy wspaniałe piwo Staropramen 😉
Zapraszamy.

(na zdjęciu Pani Małgosia i Pan Królik w szatni 😉 )
... Zobacz więcejZwiń

Zapraszamy na pyszny śląski weekend w ZEGARMISTRZOWSKIEJ:
- Żurek po śląsku (z ziemniakami);
- Kartoflanka śląska w wydaniu Adriana - krem z wędzoną kiełbasą i majerankiem;
- Królik na ciapkapuście z sosem pieczeniowo-śliwkowym;
- Ozorek z warzywami w sosie własnym z chrzanem podany z kluskami śląskimi;
- De Volaille z tłuczonymi pyrkami i surówką z kapusty.
- Pyry z pieca z grzybami z patelni.
Do tego polecamy wspaniałe piwo Staropramen ;)
Zapraszamy.

(na zdjęciu Pani Małgosia i Pan Królik w szatni ;) )

Dzień dobry,
w piątek 13ego na LUNCH ryba bez ości 🙂 (po co kusić los 😉 ):
- Zupa ogórkowa;
- Morszczuk w panierce kukurydzianej z kaszą bulgur i surówką z marchewki i pora;
- Pieczone placki z czerwonego buraka i soczewicy z sosem tatarskim.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Pan Dorsz)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
w piątek 13ego na LUNCH ryba bez ości :) (po co kusić los ;) ):
- Zupa ogórkowa;
- Morszczuk w panierce kukurydzianej z kaszą bulgur i surówką z marchewki i pora;
- Pieczone placki z czerwonego buraka i soczewicy z sosem tatarskim.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Pan Dorsz)

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Indyjski krem z żółtej soczewicy i warzyw z oliwą cytrynową;
- Pieczone pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z kaszą gryczaną i marynowanym na ostro ogórkiem;
- Frittata ze szpinakiem, fetą i mini marchewkami z sosem serowym.
Zapraszamy

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Zrazy wołowe)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Indyjski krem z żółtej soczewicy i warzyw z oliwą cytrynową;
- Pieczone pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z kaszą gryczaną i marynowanym na ostro ogórkiem;
- Frittata ze szpinakiem, fetą i mini marchewkami z sosem serowym.
Zapraszamy

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Zrazy wołowe)

Dzień dobry,
Środowy LUNCH w ZEGARMISTRZOWSKIEJ:
- Zupa porowa z selerem naciowym, kalafiorem i kwaśną śmietaną;
- Tradycyjny schabowy z zasmażaną kapustą z wędzonym boczkiem i pure ziemniaczanym;
- Pieczona kalarepka z marchewkami, czarną soczewicą i pieczarkami.
Zapraszamy.

(zjecie przykładowego dania z naszej kuchni - Pan Tatar 😉 )
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
Środowy LUNCH w ZEGARMISTRZOWSKIEJ:
- Zupa porowa z selerem naciowym, kalafiorem i kwaśną śmietaną;
- Tradycyjny schabowy z zasmażaną kapustą z wędzonym boczkiem i pure ziemniaczanym; 
- Pieczona kalarepka z marchewkami, czarną soczewicą i pieczarkami.
Zapraszamy.

(zjecie przykładowego dania z naszej kuchni - Pan Tatar ;) )

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Krem pomidorowo-selerowy z pietruszką;
- Ravioli z jagnięciną podane z pomidorami, bazylią i kalarepą;
- Pieczone pulpeciki z kaszy perłowej na tagliatelle z marchewki z sosem balsamicznym.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Pan Królik w akcji 🙂 )
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Krem pomidorowo-selerowy z pietruszką;
- Ravioli z jagnięciną podane z pomidorami, bazylią i kalarepą;
- Pieczone pulpeciki z kaszy perłowej na tagliatelle z marchewki z sosem balsamicznym.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Pan Królik w akcji :) )

Katarzyna Dybka, Maja Kozak and 13 others like this

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i RestauracjaZaszła mała pomyłka w porannym pośpiechu i zupa została źle wpisana. Jest to Krem porowo-selerowy z czrnuszką 🙂 Nie ma pomidorów ale też jest pysznie 🙂

2 weeks ago
Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja

Ewa MurawskaKiedyś tam pójdziemy😊

1 week ago

1 Reply

Ewa Murawska

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa pomidorowa z ryżem;
- Roladka z kurczaka z selerem naciowym, sosem z suszonych pomidorów, surówką z czerwonej kapusty i wiejską kaszą jęczmienną;
- Kaszotto z czarną soczewicą, kukurydzą, brokułami i sosem lazurowym.
Zapraszamy.

(przykładowe danie z naszej kuchni w przygotowaniu)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa pomidorowa z ryżem;
- Roladka z kurczaka z selerem naciowym, sosem z suszonych pomidorów, surówką z czerwonej kapusty i wiejską kaszą jęczmienną;
- Kaszotto z czarną soczewicą, kukurydzą, brokułami i sosem lazurowym.
Zapraszamy.

(przykładowe danie z naszej kuchni w przygotowaniu)

Dzień dobry,
oto nasze dodatkowe propozycje na weekend:
- Zupa grzybowa z podgrzybkami z Wilgi i kwaśną śmietaną;
- Krem pomidorowo-paprykowy z ziołowym pesto;
- Rydze z patelni w sosie winno-maślanym z chrupiącą grzanką;
- Stek z combru jagnięcego marynowany w wytrawnym ajranie z babką ziemniaczaną i minimarchewkami z patelni;
- Duszony w piwie udziec jagnięcy w sosie własnym z pieczonymi batatami i tagliatelle ze świeżego ogórka;
- Królik w sosie porzeczkowym z ciastkiem gryczanym i surówką z czerwonej kapusty;
- Sałatka z czarnej soczewicy, grillowanych warzyw, rukoli i sera feta.
Na deser proponujemy domowe ciasta, niezrównane piwo KWAK oraz włoskie organiczne wino Palazzo ze szczepów Negroamaro, Primitivo oraz Sangiovese. Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcia dania z naszej kuchni - Stek z polędwicy wołowej)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasze dodatkowe propozycje na weekend:
- Zupa grzybowa z podgrzybkami z Wilgi i kwaśną śmietaną;
- Krem pomidorowo-paprykowy z ziołowym pesto;
- Rydze z patelni w sosie winno-maślanym z chrupiącą grzanką;
- Stek z combru jagnięcego marynowany w wytrawnym ajranie z babką ziemniaczaną i minimarchewkami z patelni;
- Duszony w piwie udziec jagnięcy w sosie własnym z pieczonymi batatami i tagliatelle ze świeżego ogórka;
- Królik w sosie porzeczkowym z ciastkiem gryczanym i surówką z czerwonej kapusty;
- Sałatka z czarnej soczewicy, grillowanych warzyw, rukoli i sera feta.
Na deser proponujemy domowe ciasta, niezrównane piwo KWAK oraz włoskie organiczne wino Palazzo ze szczepów Negroamaro, Primitivo oraz Sangiovese. Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcia dania z naszej kuchni - Stek z polędwicy wołowej)

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Zupa z żółtej soczewicy z selerem naciowym;
- Morszczuk zapiekany z porami i brokułem w sosie śmietanowym z białym ryżem i pomidorami marynowanymi w ziołach;
- Kotleciki z kaszy gryczanej i jajek z sosem koperkowym i sałatką ze świeżych warzyw.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Polędwica z dorsza)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz piątkowy LUNCH:
- Zupa z żółtej soczewicy z selerem naciowym;
- Morszczuk zapiekany z porami i brokułem w sosie śmietanowym z białym ryżem i pomidorami marynowanymi w ziołach;
- Kotleciki z kaszy gryczanej i jajek z sosem koperkowym i sałatką ze świeżych warzyw.
Zapraszamy.

(zdjęcie przykładowego dania z naszej kuchni - Polędwica z dorsza)

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja udostępnił(a) post.

Paweł
Szacuneczek i podziękowania !!!
... Zobacz więcejZwiń

Ile pracy trzeba było włożyć w to, aby pokazać w Łodzi mechanizm zegara wieżowego z Kamienia Pomorskiego najlepiej obrazuje ten film. wielki szacunek za to dla Czesław Złotnik Jerzy Jurkiewic...

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Krem marchewkowo-dyniowy z prażonymi pestkami słonecznika;
- Kotlet mielony z buraczkami i terriną z kaszy gryczanej;
- Złocista fasolka szparagowa z jajkiem poche i ziemniakami z pieca.
Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcie dania z naszej kuchni - Vege burger)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz czwartkowy LUNCH:
- Krem marchewkowo-dyniowy z prażonymi pestkami słonecznika;
- Kotlet mielony z buraczkami i terriną z kaszy gryczanej;
- Złocista fasolka szparagowa z jajkiem poche i ziemniakami z pieca.
Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcie dania z naszej kuchni - Vege burger)

Dzień dobry,
oto nasze propozycje na środowy LUNCH:
- Zimowa zupa kalafiorowa z imbirem;
- Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie lazurowym z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z pora i kapusty;
- Panierowana dynia w pestkach słonecznika z sałatką i sosem jogurtowo-buraczanym.
Zapraszamy.

(przykładowe danie przygotowane w naszej kuchni)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasze propozycje na środowy LUNCH:
- Zimowa zupa kalafiorowa z imbirem;
- Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie lazurowym z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z pora i kapusty;
- Panierowana dynia w pestkach słonecznika z sałatką i sosem jogurtowo-buraczanym.
Zapraszamy.

(przykładowe danie przygotowane w naszej kuchni)

Kaja Werner, Alicja Wawrzynczak and 9 others like this

Katarzyna CwZawsze jestem ciekawa co ten kucharz znowu wymyśli. Cza będzie spróbować 🙂

2 weeks ago
Katarzyna Cw

Komentarze na Facebooku

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Barszcz ukraiński;
- Wątróbka drobiowa smażona z cebulką i szarą renetą podawana z ziemniaczkami i surówką z ogórka kiszonego;
- Selerowe gratin z sosem pomidorowym i sałatką ze świeżych warzyw.
Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcie jednego z dań z naszej kuchni)
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz wtorkowy LUNCH:
- Barszcz ukraiński;
- Wątróbka drobiowa smażona z cebulką i szarą renetą podawana z ziemniaczkami i surówką z ogórka kiszonego;
- Selerowe gratin z sosem pomidorowym i sałatką ze świeżych warzyw.
Zapraszamy.

(przykładowe zdjęcie jednego z dań z naszej kuchni)

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa chrzanowa na żytnim zakwasie z boczkiem;
- Duszony udziec indyka w sosie własnym z warzywami korzennymi, wiejską kiełbasą i ziemniakami (danie jednogarnkowe);
- Pieczone kotleciki z grillowanych warzyw i białego ryżu w sosie dyniowym podawane z grillowanymi pomidorami.
A na deser może np. Serniczek Adriana? Zapraszamy.
... Zobacz więcejZwiń

Dzień dobry,
oto nasz poniedziałkowy LUNCH:
- Zupa chrzanowa na żytnim zakwasie z boczkiem;
- Duszony udziec indyka w sosie własnym z warzywami korzennymi, wiejską kiełbasą i ziemniakami (danie jednogarnkowe);
- Pieczone kotleciki z grillowanych warzyw i białego ryżu w sosie dyniowym podawane z grillowanymi pomidorami.
A na deser może np. Serniczek Adriana? Zapraszamy.

Zegarmistrzowska - Kawiarnia i Restauracja udostępnił(a) post.

Serdeczne dzięki i wyrazy uznania dla organizatorów i założycieli Stowarzyszenia Promocji i Rozwoju Zegarmistrzostwa. Fantastyczny CZAS w uroczej Łodzi i gronie przyjaciół oraz miłośników zegarmistrzostwa. Pozdrawiamy wszystkich, było SUPER. Tak 3majcie.
... Zobacz więcejZwiń

To było naprawdę wspaniałe spotkanie Rodziny zegarmistrzowskiej .

Serdeczne dzięki i wyrazy uznania dla organizatorów i założycieli Stowarzyszenia Promocji i Rozwoju Zegarmistrzostwa. Fantastyczny CZAS w uroczej Łodzi i gronie przyjaciół oraz miłośników zegarmistrzostwa. Pozdrawiamy wszystkich, było SUPER. Tak 3majcie.

Sigurd Jorsalfare, Janusz Skrzypczak and 6 others like this

Mateusz PiechnikA my dziękujemy za Wasze przybycie i wkład w tworzenie tego wyjątkowego wydarzenia.

3 weeks ago   ·  1
Mateusz Piechnik

Komentarze na Facebooku

+ There are no comments

Add yours